logo

Shuttledienst REO-Venlo

2013-03-25 | Franken Transport by BrandNew
Shuttledienst_Roeselare_Venlo

Greenport Venlo; een bedrijfspark vol bedrijven in de AGF. Veel van deze bedrijven hebben dagelijks vrachtwagens op de weg, soms slechts gedeeltelijk geladen, voor de bevoorrading van hun DC's. Drie van deze bedrijven, Frankort & Koning, Langfruit en Weyers, gingen een samenwerking aan via een logistiek project van Oost West Poort. Franken Transport was betrokken bij hetzelfde project en de kennismaking met Greenport Venlo was een feit. Besloten werd een samenwerking aan te gaan om zo het transport van verse groenten en fruit van de Belgische REO Veiling te Roeselare naar Venlo te combineren. Franken Transport ontwikkelde binnen dit project een klokvaste en duurzame shuttleverbinding tussen beide regio's.

Op maandag 17 december 2012 werd de pilot van deze samenwerking opgestart. Het doel? Door alle transport te combineren zou niet alleen het transport efficiënter zijn, maar ook zou het duurzamer zijn. Het combineren van goederenstromen zou het aantal voertuigkilometers flink moeten reduceren. Bjorn Houtman, business analyst bij Franken Transport: "17 december 2012 zijn we gestart met de shuttle. In het begin waren er wel wat hobbels, met name rond de communicatie want je moet heel snel schakelen. De ene dag hoor je 's ochtends dat er geen lading is en de andere dag staan er in België vijf vrachten te wachten die de zelfde middag nog in Venlo gelost dienen te worden. Dat vergt toch wel wat van de organisatie. Nu loopt echter alles naar wens." De pilot bleek zo succesvol dat op 25 maart een definitief contract is ondertekend voor een verdere samenwerking.

Voor Franken Transport is de ontwikkeling van deze shuttledienst een oplossing op maat waar de jarenlange ervaring op logistiek goed bij van pas kwam. De REO Veiling staat ervoor in dat de ladingen van de drie Venlose handelaren dagelijks tijdig verzameld worden op één kade, zodat Franken Transport een klokvaste verbinding kan realiseren. De REO Veiling communiceert al vroeg in de ochtend de verwachte vervoerscapaciteit, op basis van de verkoop van verse groenten en fruit van die dag. Ook de handelaren krijgen deze informatie en kunnen hiermee rekening houden en alsnog extra producten via klokverkoop van de REO Veiling afnemen. Voor Franken Transport is dit een minutieus werkje waarbij het nooit mag voorkomen dat er te weinig laadcapaciteit is en dat er tegelijkertijd nooit onnodige ritten worden gemaakt.

De belangrijkste redenen volgens Houtman om mee te doen aan het project van het Innovatiecentrum, is om meer bekendheid krijgen binnen de AGF-sector, lege kilometers te vermijden en uiteraard financieel voordeel te behalen. "Ons gezicht meer laten zien binnen de AGF-sector, is denk ik al gelukt." Ook de ervaring met het Innovatiecentrum is positief: "Het is goed dat het innovatiecentrum is opgezet. Het is een belangrijke pijler in de regio-ontwikkeling. Mogelijk dat we in de toekomst ook in andere projecten van het Innovatiecentrum willen participeren."

Vragen over deze shuttledienst; Neem gerust contact met ons op: Contact

Over Franken

Transport van A Z

In 1935 begon het met één vrachtwagen. Nu, ruim 75 jaar later, is Franken Transport uitgegroeid tot een toonaangevend transportbedrijf met meer dan 170 werknemers, 100 moderne vrachtwagens en dynamische klanten.