logo

Eerste Antos voor Franken

Antos

Franken Transport uit het Noord-Limburgse Nieuw Bergen heeft met de ingebruikname van de allereerste Mercedes-Benz Antos de primeur in Nederland. Deze truck, die speciaal werd ontwikkeld voor het zware distributietransport van 18 tot 26 ton, werd een week voor de officiële introductie aan de vloot van de transporteur toegevoegd.

Antos 1833
Op woensdag 7 november jl. werden door bedrijfswagendealer Wensink Nijmegen de sleutels van de eerste Antos truck overhandigd aan Franken Transport. De Antos 1833 is een trekker met halflange ClassicSpace cabine met motortunnel. De zescilinder lijnmotor (OM 470) voldoet dankzij de innovatieve BlueEFFICIENCY Power-techniek aan de Euro 6-norm. Deze krachtbron met lage emissiewaarden levert een aanzienlijke bijdrage aan een duurzame distributie-inzet in dichtbevolkte gebieden. De aanschaf van een nieuwe Euro 6-truck past daarom goed binnen het MVO beleid van Franken Transport. De transporteur zal de Mercedes-Benz Antos inzetten voor de bevoorrading van de Jan Linders Supermarkten.

Nauwlettend volgen
In het zeventig rijdende eenheden tellende wagenpark van Franken Transport is Mercedes-Benz met drie Actros trekkers en nu de nieuwe Antos nog slechts beperkt vertegenwoordigd. De goede ervaringen die men de afgelopen periode met de Actros opdeed, openden de deur voor een vervolgorder met de Antos. Met name het brandstofverbruik van Mercedes-Benz in combinatie met de late uitstoot van emissies, wordt als een groot voordeel ervaren. Franken Transport zal de prestaties van de nieuwe Antos nauwlettend gaan monitoren. Men heeft hoge verwachtingen van de Euro 6-truck die met veel stops per dag jaarlijks 90.000 km zal afleggen. De Antos werd voor extra veiligheid tijdens het laden en lossen door de dealer voorzien van een zwaailicht. Mercedes-Benz CharterWay leverde met een leaseconstructie waarin ook alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden zijn afgedekt een waardevolle bijdrage.

Franken Transport
Franken Transport is sinds 1935 uitgegroeid tot een toonaangevend transportbedrijf met meer dan 110 werknemers en een brede klantenkring. Het familiebedrijf kent met levensmiddelentransport, logistiek en geconditioneerd vervoer, containertrucking en zand- en grindtransport vier specialisaties. Naast het van A naar B vervoeren van goederen, is men ook zeer betrokken bij het optimaliseren van de logistieke keten van hun klanten. Franken Transport richt zich daarbij met name op duurzaamheid en kostenefficiency.

Over Franken

Transport van A Z

In 1935 begon het met één vrachtwagen. Nu, ruim 75 jaar later, is Franken Transport uitgegroeid tot een toonaangevend transportbedrijf met meer dan 170 werknemers, 100 moderne vrachtwagens en dynamische klanten.