logo

Proef Econic

2011-03-28 | Franken Transport by Bjorn
Proef_Econic_franken

Bij Franken Transport zijn we al geruime tijd bezig met het zoeken naar oplossingen om onze distributie werkzaamheden verder te verduurzamen. Op 28 maart heeft Mercedes-Benz dan ook een aardgastrekker, de Econic beschikbaar gesteld.
De Mercedes-Benz Econic is een aardgastrekker die rijdt op Compressed Natural Gas (CNG). CNG is samengeperst aardgas dat ten opzichte van diesel aanzienlijk schoner is. Naast de voordelen voor de luchtkwaliteit is de motor ook stiller dan een dieselmotor.
Daarbij is de Econic speciaal ontworpen voor toepassing in stedelijke gebieden. Zo zorgen het vele glas en de extra spiegels voor een beter zicht rondom het voertuig wat de veiligheid ten goede komt.
Tijdens deze dag bleek dat de Econic ondanks zijn (slechts) 280pk behoorlijk vlot was en zichzelf goed wist te gedragen. Dat CNG een toekomst heeft kunnen we dan ook concluderen, zeker gezien het feit dat de voorraad aardgas die beschikbaar is, groter is dan de voorraad olie. Wellicht dat we in de nabije toekomst de Econic dan ook nog voorbij zien komen.

Over Franken

Transport van A Z

In 1935 begon het met één vrachtwagen. Nu, ruim 75 jaar later, is Franken Transport uitgegroeid tot een toonaangevend transportbedrijf met meer dan 170 werknemers, 100 moderne vrachtwagens en dynamische klanten.